FOLLOW ME

Eat With Camilla

pondělí 24. října 2016

Dýňovo-banánový chlebík / Pumpkin-banana bread

 

Ingredience

2 banány
1/2 dýně hokkaido
3 hrnky špaldové mouky
1 hrnek pohankové mouky
1 hrnek rostlinného oleje
2 lžičky lněného semínka
2 lžičky chia semínek
1/2 kypřícího prášku
hořká čokoláda
vlašské ořechy
skořice
muškátový oříšek


Postup:
Půlku dýně hokkaido dáme vařit na 25 minut. Mezitím si dáme do mísy lněná semínka a chia semínka. A zalejeme trochou vody a necháme odležet.
Uvařenou hokkaido zcedíme, necháme vychladnout a dáme do mixéru, kam přidáme i 1 a půl banánu. Vše rozmixujeme. Přilejeme olej a znovu mixujeme. Potom směs vylijeme do mísy k semínkům. Zamícháme. Přidáme mouku, kypřící prášek, 2 lžičky skořice, 1 lžičku muškátového oříšku.
Čokoládu a vlašské ořechy nasekáme na malé kousky a vmícháme do těsta.
Formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Těsto vlijeme do formy, dozdobíme zbylou půlkou banánu a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na 30 minut. Pak ztlumíme na 150 stupňů a dopékáme ještě dle potřeby.


EN


Ingredients

2 bananas
1/2 hokkaido pumpkin
2 cups spelt flour
1 cup buckwheat flour
1 cup plant oil
2 teaspoons flex seeds
2 teaspoons chia seeds
1/2 baking powder
dark chocolate
wallnuts
cinnamon
nutmeg



Žádné komentáře:

Okomentovat