FOLLOW ME

Eat With Camilla

středa 26. října 2016

Kolejní dýňové rizoto / Pumpkin risotto at dormitory

Ingredience
1/2 dýně hokkaido
zeleninový vývar

cibule
olivový olej
adzuki fazolky (v suchém stavu)
jasmínová rýže
sušená rajčata
sůl
pepř
drcený kmín


Postup:
Dýňové pyré (které si v krabičce na kolej dovezete)
Dýni dáme na půl hodiny vařit v zeleninovém vývaru. Já si ho dělám ze zeleninové směsi 
do polévky, kterou máme doma v ledničce ze zeleniny ze zahrádky. 
Samozřejmě můžete použít i zeleninový bujón. 
Následně uvařenou dýni dáme do mixéru - rozmixujeme s troškou vývaru, ale pozor! 
!!!Budeme přidávat ještě dvě lžíce olivového oleje, tak ať není dýně moc řídká!!!!
 Osolíme, opepříme a přisypeme hodně drceného kmínu.
Na pánvičce orestujeme cibulku dozlatova, přidáme do mixéru a znovu důkladně vše promixujeme.

Adzuki fazolky
Namočíme přes noc do studené vody. Před přípravou vodu slijeme, nalijeme čistou vodu
a dáme na půl hodiny vařit.

Kolejní část přípravy pro jednoho člověka
Do kastrólku si dáme tři hrsti jasmínové rýže a dáme ji vařit. 
(Neptejte se mě proč tři. Tři jsou to proto, protože se z toho najím já.)
Na pánvičku dáme trošku oleje a vysypeme na ni uvařené adzuki fazolky, které osolíme 
a okmínujeme. Opékáme do křupava. Potom pánvičku vypneme. Přilijeme olivový olej 
a přisypeme sušená rajčata. Pánvičku, ale necháme na ohřívači, aby se sušená rajčata "zahřála". 
Mezitím se nám uvařila rýže, Rýži dáme uvařenou do kastrólku a přelijeme ji dýňovým pyré, 
které jsme si v krabičce přivezli z domu. Já jsem si tam přidala ještě dvě lžičky hrachového proteinu,
ale ten není nutnou součástí receptu.
Teď už si zbývá jen zamlaskat a pozorovat hladové pohledy ostatních v kuchyňce.


Ingredients
Pumpkin purre
1/2 hokkaido pumpkin
vegetable broth
onion
olive oil

salt
pepper
ground cummin

Adzuki beans on cummin
adzuki beans
dried tomatoes

salt
ground cummin

jasmice rice

Žádné komentáře:

Okomentovat