FOLLOW ME

Eat With Camilla

pondělí 19. září 2016

Banánový chlebík / Dairyfree banana bread



Ingredience

1 lžíce lněného semínka
2 lžíce chia semínek
3 banány
100 ml rostlinného oleje
200 ml vody
1/2 sójového jogurtu (nemusí být)
2 lžičky kukuřičného škrobu
250 gramů žitné mouky
1/2 kypřícího prášku
1 lžíce medu
perníkové koření
hrst malin
hrst ořechů
4 kostky hořké čokolády


Postup

Do mísy dáme lněné semínko a chia semínka, zalijeme 50 ml vody. promícháme
a necháme 10 minut ležet. Mezitím si můžeme nakrájet na kostičky banán, čokoládu,
ořechy a zapnout troubu, aby se nám předehřála na 200 stupňů.
Následně do mísy přidáme olej, zbytek vody, sójový jogurt (ten být nemusí,
ale já jsem ho potřebovala zužitkovat, protože byl dva dny otevřený),
med a perníkové koření. Vše důkladně promícháme a začneme přidávat
sypké suroviny - mouku, škrob a kypřící prášek. Podle potřeby můžeme přidat více vody.
Těsto nesmí být ani řídké ani husté.
Na závěr dosypeme banány (někdy přidávám dva banány rozmixované
 a jeden na kostky), ořechy a čokoládu.
Těsto vlijeme do formy (já vymazávám kokosovým olejem a vysypávám strouhaným kokosem), posypeme malinami a dáme do předehřáté trouby péct na 35 - 40 minut.

EN

Ingredients

1 tablespoon flex seeds
2 tablespoons chia seeds
3 bananas
100 ml  sunflower oil
200 ml water
1/2 cup soy yogurt (not needed)
2 teaspoons corn starch
250 grams rye flour
1/2 baking powder
1 tablespoon honey
gingerbread spice
handful raspberries
handful wallnuts
4 blocks dark chocolate


Žádné komentáře:

Okomentovat